fredag 31 maj 2013

Virkad pensée


Nu är översättningen på mönstret äntligen klart!
This is a translation of a Dutch girl. Her blog can be found here.


Virkade Penséer  

(översatt mönster från nederländska, källa längst ner.)

För älskare av att virka blommor är här ett mönster av viol. Dessa är med Catania bomull och virkkrok 3.0. Det är min egen design och jag är faktiskt mycket nöjd med den. 

Förkortningar:
Luftmaska = lm
Fast maska = fm
Smygmaska = sm
Stolpe = st
Halvstolpe = hst
Dubbel stolpe = dst
Tredubbel stolpe = 3dst
Du har 3 färger. Färg A, färg B (hjärtat) (mörk), färg C (ljus).

Varv 1: Gör 5 lm med färg A. Bilda en ring genom att göra en sm.
Varv 2: Gör 12 fm i ringen (Inte för lösa). Avsluta varvet med en sm (som görs runt ringen, inte föregående fm). Lämna en bit tråd så du kan fästa senare.
Varv 3: Byt till färg B och fäst med en hst i valfri bakre maskbåge. Gör en lm och sedan en fm i samma bakre maskbåge. Gör 4 lm och sedan en fm i den tredje bakre maskbågen. Ytterligare 4 lm ska göras och en fm i den femte bakre maskbågen.
Nu ska arbetet vändas i din hand.
Varv 4: Gör 8 st i bågen av 4 lm. 1fm i den fm mellan de två bågarna. Gör ytterligare 8 st i nästa båge och avsluta varvet med en sm i första hst i denna färg.              
Nu ska arbetet vändas igen i din hand.
Varv 5: Gör en lm, en fm i första maskan, (1 fm, 1 hst) i nästa maska, (1 hst, 1 st) i nästa maska, (1 st, 1 dst) i nästa maska, virka 2 dst i nästa 5 fm, gör 3 lm, 1 fm i fm mellan de två bågarna,  3 lm, 2 dst i följande 5 fm, (1 dst, 1 st) i nästa maska, (1 st, 1 hst) i nästa maska, (1 hst, 1 fm) i nästa maska, 1 fm. Avsluta varvet med en sm i en fm från andra varvet.

                      Du har nu de två stora bakre kronbladen klara.

Varv 6: 2 st i nästa fm, 1 fm, 2 st i nästa tre fm, 1 fm, 2 st i nästa två fm.
Vik nu ner de stora kronbladen så du lättare kan komma åt och virka i rätt maskor.
2 st i den främre maskbågen, 1 fm i båda maskbågarna (i båda maskbågarna), 1 fm (i den bakre maskbågen), 2 st i nästa 2 fm (virka i båda maskbågarna), sm i den första st på detta varv.

 Varv 7: Byt till färg C. Håll blomman så som du ska se den när den är klar. Gör en ögla på den ljusa färgen och gör en fm i den mittersta fm mellan de två stora kronbladen, fast i den inre ringen du precis virkat. Gör en lm, 1 fm i samma maska, 3 lm, 2 dst i nästa 2 fm, 2 3dst i nästa 2 fm, (hoppa över anslutningen sm från föregående rad), 2 dst. i nästa 2 fm, 3 lm, 1 sm = Nu är det vänstra blombladet klart.
3lm, 2 3dst i nästa 6 fm, 3 lm, 1 sm = Nu är det understa blombladet klart.
3 lm, 2 dst på nästa 2 fm, 2 3dst i nästa 2 fm, 2 dst i nästa 2 fm, 3 lm, 1 fm, 1 sm.

Källa; http://www.blijmetdraadjes.nl/viooltje-haken/  2013-05-28



Hoppas att ni förstår och gillar det. Det är skrivet av en nederländsk tjej och ursprungssidan hittar ni här. Hon har lämnat sitt medgivande till att jag översatt och länkar till originalmönstret.

Trevlig virkning!

1 kommentar:

  1. Dank je wel Linda voor de link van mijn weblog.
    Hartelijke groeten, Catherine.

    SvaraRadera